Έλλειψη οικονομικών προβλέψεων → Οι αριθμοί είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα για τους αναγνώστες. Μην ξεχνάτε τον ισολογισμό, την κατάσταση ταμειακών ροών και την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης.
Βγάλτε ένα σχέδιο διοικητικής και επιχειρηματικής μέριμνας
Το «φθηνό χρήμα» δημιουργεί ευκαιρίες για όλους εκείνους που επιθυμούν να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια τους.
Σχεδιάστε για το μέλλον, ανεξάρτητα από τα επαγγελματικά σας σχέδια ή το μέγεθος της επιχείρησής σας με αυτά τα σχέδια και πρότυπα.
Ο επιχειρηματίας, ο μέτοχος, η Διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει ξεκινώντας μία αναδιοργάνωση να επιλύουν χρόνια ή σημαντικά προβλήματα ή δυσαρμονίες που σχετίζονται με: την λειτουργία, τον συντονισμό, την εποπτεία, την έγκαιρη αναγνώριση λαθών, τα λάθη που δημιουργούν πολλαπλασιαστικές καθυστερήσεις, τον έλεγχο, την ανάθεση αρμοδιοτήτων, τους τομείς ευθύνης, τα σημεία ελέγχου, την εργασιακή συμπεριφορά, την ανάδειξη προβλημάτων, την επικοινωνία μεταξύ προσωπικού και τμημάτων, το υψηλό μίγμα υποχρεώσεων, οι απαξίωση του παραγωγικού μηχανισμού κα..
Κατά αρχάς να την ξεκινήσετε: Πάντοτε «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια εταιρεία εάν ο Επιχειρηματίας, ο Μέτοχος, η Διοίκηση δεν ενστερνιστούν το εγχείρημα, την αλλαγή, την μετάβαση, την προσαρμογή, στο νέο.
Μπορείτε επίσης να εξετάσετε ενδεχόμενες αλλαγές στο κοινό που στοχεύετε για τα επόμενα χρόνια.
Η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Από μικρή ηλικία ο ιδρυτής της εταιρείας έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση.
Κάνετε μια ειλικρινή καταγραφή των δυνατών και αδυνάτων σημείων της επιχείρησης σας καθώς και των ευκαιριών και απειλών που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν στο εσωτερικό η εξωτερικό σας περιβάλλον: Η ανάλυση γίνεται πάντα κάτω από τις σημερινές συνθήκες αλλά πρέπει αντικατοπτρίζει για εσάς το αύριο/ το μέλλον.
). Περιλαμβάνεται επίσης ο προβλεπόμενος ισολογισμός, η ανάλυση χρηματοοικονομικών ροών , το νεκρό σημείο, η ανάλυση κινδύνου και here η κατάσταση των αποτελεσμάτων χρήσης.
Προτεραιότητα η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (όπου η Ελλάδα είναι ουραγός), οι δράσεις κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την επαγγελματική κατάρτιση και την εκπαίδευση, δράσεις για την δημόσια υγεία, τη ψυχική υγεία, την κοινωνική ένταξη.
αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ
Ποιές θα είναι οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής σε αυτό το νέο ΕΣΠΑ;
Δείτε το πως μπορεί η επιχείρησή σας γενικότερα να αναπτυχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.